Reklam virüsü kaldırma , Nasil reklam virüsleri kaldırılır, No-more ADS Kaldırma

 

 

Merhaba arkadaşlar çağımızın vebalı bir hastalığı olan reklam virüslerini kaldırmayı size detaylı olarak anlatacağım.

       
                   Reklam virüsü nedir ? Reklam virüsü bilgisayarınıza ve tarayıcınıza sizden habersiz olarak bulaşan ve Internette girmeye çalıştığınızda sizi başka sitelere yönlendiren veya girdiğiniz sitede can sıkıcı reklamlar çıkaran bir virüs çeşitidir.

                     Bu virüsler ayrıca girdiğiniz siteleri kendi hafızasına kaydeder ve 3.kişilere aktarır bu sayede sizin nelere baktığınızı , nelerden hoşlandığınızı öğrenenler kişiler size sizin hoşunuza gidebilecek türde olan olan virüsleri gösterir.

                      Peki bu virüslerden nasıl kurtuluruz ?? Öncelikle bilgisayarımızın denetim masasından programlar sekmesine tıklar orada bilmediğimiz , sizin güvenmediğiniz programları sileriz.

Detaylı olarak anlatıyorum...

Öncelikle eğer windows 7 veya altı bir bilgisayar kullanıyorsak başlat sekmesine tıklayarak oradaki boşluğa denetim masası yazmanız gerekir eğer windows 8 kullanıyorsanız resimde gösterdiğim gibi yapınız.



Buradan sağ üst köşedeki aramaya yerine ''Denetim masası '' yazıyoruz.






Denetim masasına geldiğimizde aşağıda resimde gösterdiğim yere tıklıyoruz.


Program kaldır seçeneğine tıkladığımızda karşımıza bilgisayarımızda olan programlar gelecek.




Yalnız her yapımcısı gözükmeyen program virüs değildir lütfen önce google'da iyice arayın ondan sonra silmeye karar verin , yanlışlıkla sistem programlarından birisini silerseniz bilgisayarınıza dönüşü olmayan zarar verebilirsiniz. Bu konuda uyarımı yapıyor ve herhangi bir sorumluluk almıyorum. 

Bu işlemleri yaptık ve hala bilgisayarımızda reklam virüsleri mi var ? O zaman aşağıda açıkladığım işlemleri yapıyoruz.
Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız ( google chrome , mozilla , safari vs ) Bu programların ayarlar sekmesine tıklayın ve uzantılar seçeneğini bulun. Ben google chrome kullanıyorum bu yüzden google chrome üzerinden resim göstereceğim.


Resimdeki gibi google chrome ayarlar sekmesine geldikten sonra Uzantılar sekmesine tıklıyoruz ve Sizin bilerek yüklemediğiniz bütün programları sağdaki çöp kutusuna tıklayarak siliniz.





Programı eğer yukarıdaki linkten indiremezseniz google'a ADWCLEANER yazın ve ilk çıkan siteden bu programı indirin.


Programı indirin ve kurun sonra şöyle bir ekran gelecek..


Bu gelen ekranda Tara seçeneğine tıklıyoruz ve ve taramanın bitmesini bekliyoruz. Tarama tamamlanınca eğer bilgisayarınızda hala virüs varsa program size gösterecek , programın sağ tarafında yazan kaldır seçeneğine tıklayıp virüsleri silin kaldırdıktan sonra bilgisayar sizden yeniden başlatmanızı isteyecek , Yeniden başlatmaya onay vermeden önce işlemlere bilgisayar açılınca devam etmek için sitemin linkini bir yere kaydedin ( Örneğin masa üstüne sağ tıklayarak yeni metin belgesi deyin tarayıcıda çıkan sitemin adresini oraya kaydedin sonra yeniden başlatmaya onay verin) Bilgisayar yeniden başladığında tekrardan siteme dönün ve virüsleri tamamen ortadan kaldırmak için bir kaç işlem daha yapalım.


Bu işlem bittiğinde Google'a '' junkware removal tool'' yazalım ve ilk çıkan siteden bu programı indirelim.Programı yükleyip açtığımızda karşımıza şöyle bir ekran gelecek.


Bu ekranda programın güncel olmadığını ve güncellemek isteyip istemediğinizi soruyor. Klavyeden '' y '' Tuşuna basıp programı güncelleyelim. Eğer böyle bir ekran gelmezse indirdiğiniz program günceldir ve size şöyle bir ekran gelir.



Bu ekranda program tarama başlatmak için sizden izin istiyor Herhangi bir tuşa başlatarak bu taramayı başlatabilirsiniz.

Dikkat tarama bittikten sonra virüs çıkarsa bunları program yardımı ile silin , bu işlem bittikten sonra bilgisayarınız kendini yeniden başlatmak için izin isteyecek bilgisayarda yaptığınız başka bir iş varsa kaydedin ve bilgisayarın yeniden başlatılması için onay verin . Bu işlem bittikten sonra bilgisayarınız yeniden açılacak , tekrardan kaydettiğiniz sitemin linki ile tekrardan buraya gelin ve virüslerden tamamen kurtulduğumuzdan emin olmak için Bir kaç işlem daha yapalım.

Son olarak google'a '' Malwarebytes anti-malware '' yazın ve ilk çıkan siteden bu programı indirin ve kurun. Bu program güçlü bir reklam virüsü silme programıdır. Program açıldımı şöyle bir ekran gelecek. Ben yeni tarama yaptığım için bende sistem korunuyor yazıyor ama sizde böyle yazmayacak bu yüzden programın altında bulunan Şimdi tara seçeğine basın ve bilgisayarı taratın.


Tarama bittikten sonra program HALA bilgisayarınızda reklam virüsü varsa bunu bulacak ve size 
gösterecek sizde bu virüsleri Sil seçeneği ile silin.

Tüm bu işlemlerden sonra bilgisayarınızda %99 oranında reklam virüsü kalmayacak ve sizde rahat ve güvenli bir şekilde internette gezinebileceksiniz.

Virüslerden uzak durmak için bilmediğiniz , güvenmediğiniz programları bilgisayarınıza yüklemeyen , eğer durumunuz varsa paralı bir antivirüs programı satın alın eğer durumunuz müsait değilse çoğu zaman virüs programları 3 aylık bedava deneme sürümü veriyor bunları takip edin ve bilgisayarınızı virüslerden koruyun.

Yazımın sonuna geldim eğer size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Teşekkürler , mutlu günler.

ERDOĞAN AKDAĞ





Yorumlar

  1. teşekkürler umarım işe yarar. dediklerinizin hepsini yaptım

    YanıtlaSil
  2. hepsini yaptım umarım işe yarar çok saolun teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık dostum en ince ayrıntısına kadar anlatmışsın. Denedim ve gerçekten işe yarıyor. Çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  4. Emeğinize Sağlık Allah Razı Olsun

    YanıtlaSil
  5. Adware Cleaner gerçektende hayatımı kurtardı.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Allah razı olsun emeğine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder